Vígjáték

2010.08.01. 12:36


Zombieland (2009)

RENDEZTE
Ruben Fleischer

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az egyik szimplán lelép, ha valami ijesztővel találkozik. A másik imádja a harcot, és az öklénél csak a feje keményebb: ha a világot elárasztották a zombik, az emberiség pedig felkerült a legveszélyeztetettebb fajok listájára, mindkét módszer elfogadhatónak tűnik. Columbus és Tallahassee nagyon különböznek egymástól, mégis közösen próbálják átvészelni a folyamatosan rájuk leskelődő bajt: a mindenütt jelenlévő élőhalottakat. Pedig az igazi veszély az emberek között les rájuk. Összeismerkednek két lánnyal, akik egész más eszközöket vetnek be a túlélés érdekében.

Hercegnő Védelmi Program
Princess Protection Program (2009)

RENDEZTE
Allison Liddi

RÖVIDEN A FILMRŐL
Ebben a kalandvígjátékban a tizenéves Carter Mason, egy gyakorlatias vidéki lány és Rosalinda Marie Montoya Fiore, a képzeletbeli, paradicsomi Costa Luna fiatal hercegkisasszonya Carter szülővárosába, Lake Monroe-ba kerülnek, miután Carter apja, a titkos Nemzetközi Hercegnővédelmi Program ügynöke megmenti Rosalindát a szomszédos ország diktátorának puccskísérletétől. A bizonytalan Carter segítségével Rosie látogatóba érkezett iowai unokatestvérnek adhatja ki magát, cserébe Cartert jelöli iskolai királynőnek. Bár Carter és Rosie egymás tökéletes ellentétei, mégis össze kell fogniuk, hogy meghiúsítsák a costa luna-i hatalomátvételi kísérletet.

Valentin nap
Valentine's Day (2010)

RENDEZTE
Garry Marshall

RÖVIDEN A FILMRŐL
A film Los Angeles-i párok és szinglik szerelmi életének fordulópontjait mutatja be, melyekre természetesen a szerelmesek nagy napján kerül sor...

Hova lettek Morganék?
Did You Hear About the Morgans? (2009)

RENDEZTE
Marc Lawrence

RÖVIDEN A FILMRŐL
Morganék - akik egy futó hűtlenség következményeként épp válni készülnek - mindenképp szeretnének eltűnni a világ szeme elől. Ugyanis egy gyilkosság szemtanújává válnak, így az ügyészség a tanúvédelmi program keretében egy békés kisvárosba küldi őket. A veszekedésben élenjáró pár kénytelen a helyi seriff rokonának kiadni magát, és hogy az álca tökéletes legyen, boldog szerelmeseknek kell tűnniük...

Megint 17
17 Again (2009)

RENDEZTE
Burr Steers

RÖVIDEN A FILMRŐL
Mike O'Donnell 37 éves apa, akinek az élete nem éppen úgy sikerült, ahogy azt elképzelte. Egyszer azt kívánja, bárcsak visszamehetne középiskolás éveibe, hogy megváltoztathassa azt. Másnap arra ébred, hogy újra 17 éves. Itt van hát az esély, hogy újraírja életét.

Az igenember
Yes Man (2008)

RENDEZTE
Peyton Reed

RÖVIDEN A FILMRŐL
Mondj igent a békére! Mondj igent a biciklizésre! Mondj igent a gitároktatásra! Mondj igent a koreai nyelvtanfolyamra! Carl soha, semmire nem mond igent. Alaptermészete a tagadás, a tiltakozás és az ellenállás. De előbb-utóbb a legmagabiztosabb embernek is rá kell jönnie, jó, néha helyeselni. És mert Carl nem szereti a félmegoldásokat, beiratkozik egy önsegítő csoportba, amelynek guruja olyan sikeresen prédikál, hogy új híve feltétel nélkül megtér: attól kezdve minden kérdésre, felszólításra és ajánlatra gondolkodás nélkül rávágja az igent. Bár egyre több és egyre nagyobb bajba bólogatja bele magát, mégsem adja fel: mindenre igent mond.

Ne szórakozz Zohannal
You Don't Mess with the Zohan (2008)

RENDEZTE
Dennis Dugan

RÖVIDEN A FILMRŐL
Zohan álmaiban bajonett helyett olló, hangtompítós pisztoly helyett a hajszárító szerepel. Fodrász szeretne lenni. És mert mindent tud a konspiráció, a hamis nyomok elhelyezése és a személyiségváltás trükkjeiről, megrendezi saját halálát, majd New Yorkba utazik, és felvételét kéri egy fodrászüzletbe. Attól kezdve terroristák helyett inkább ondolálással foglalkozik. Az új életnek azonban van egy pár döccenője, a fodrásztanonc nehezen szabadul meg régi módszereitől. És felbukkan néhány régi ellensége is. Egy belevaló hajszobrászt azonban nem lehet legyőzni.

A macskám, a családom és a fiúk
Angus, Thongs and Perfect Snogging (2008)

RENDEZTE
Gurinder Chadha

RÖVIDEN A FILMRŐL
A majdnem 15 éves Georgia kinézi magának a suli új fiúját Robbie-t, aki nemcsak dögös, de még a egy zenekarban is játszik. Sajnos Robbie már jár valakivel, méghozzá Georgia ősellenségével, a szőke és tökéletes Lindsay-vel. Jó szándékú, ám a tinikhez alig értő szülei, túlcicomázott macskája, és lánybandája, az Ace Gang segítségével Georgia akcióba lendül, hogy szerezzen magánnak egy a csókravaló csávót és neki lehessen a világ legjobb születésnapja.

Tan-Túra
College Road Trip (2008)

RENDEZTE
Roger Kumble

RÖVIDEN A FILMRŐL
Egy teljesítményorientalt leendő egyetimsta, Melanie Porter, átutazza az egész államokat hogy megtalálja a legjobb intézményt, ahol tanulhat. Túlbuzgó rendőr apja, James Porter, azonban - lánya legnagyobb örömére - úgy dönt, elkíséri az úton, hogy megóvja lányát az ismeretlen veszélyektől.

Alice Csodaországban
Alice in Wonderland (2010)

RENDEZTE
Tim Burton

RÖVIDEN A FIMRŐL
Alice visszatér a kislányként megismert különös világba, hogy újra találkozzon gyerekként megismert különös barátaival: a Kalapossal, Nyalka Nyúllal, Vigyori Úrral, Bölcselővel és a különös ikerpárral, Tutyikával és Mutyikával. A lány fantasztikus utazásba kezd Csodaországban, melynek legfőbb célja a zsarnok Vörös Királynő uralmának megdöntése.

Híd Terabithia földjére (2007)

RENDEZTE
Csupó Gábor

RÖVIDEN A FILMRŐL
Sajátos körülmények között ismerkedik meg egymással Jess és Leslie. A két magányos, kirekesztett gyerek összebarátkozik. Leslie állandóan varázslatos történeteket sző, Jess pedig tehetséges rajzoló. A kislány feltárja előtte a fantázia világát, és ketten együtt létrehozzák Terabithia titokzatos birodalmát, amely a közeli erdőben csordogáló patak fölötti kötélen átlendülve érhető el. Eme varázslatos helyen ők az uralkodók, és nekik kell szembeszállniuk a birodalmukat veszélyeztető Sötét Úrral és seregeivel, míg a való világban az iskolai bajkeverők ellen veszik föl a küzdelmet.

A holdhercegnő
The Secret of Moonacre (2008)

RENDEZTE
Csupó Gábor

RÖVIDEN A FILMRŐL
A 13 éves Maria Merryweather szülei halála után mogorva nagybátyjához költözik. Egyetlen öröksége egy könyv, amely két család (Merryweather és De Noir) versengéséről szól. A fiatal lány kutatni kezd és egyszercsak a történetben találja magát. Manókkal, fekete oroszlánnal és ehhez hasonló mágikus lényekkel találkozik, miközben nem is sejti, milyen kevés ideje van hátra, hogy egy mágikus gyöngysor segítségével kibékítse a két családot. Ám ha ez nem sikerül, az mindkét fél vesztét okozza.

Bazi nagy film
Epic Movie (2007)

RENDEZTE
Jason Friedberg, Aaron Seltzer

RÖVIDEN A FILMRŐL
A négy árvát négyfelé vetette a sors. Az egyiket Párizsban kergeti egy albinó néger, a másik rossz repülőre szállt, és kígyók bújtak a nadrágjába, a harmadik Mexikóban pankrátornak állt, a negyedik pedig beiratkozott a titkos mutánsiskolába. Majd elmentek a csokigyárba, egy szekrényajtón keresztül rátaláltak a varázslatos Gnarniára. Ott a részeg kalóz és a rosszéletű varázslótanonc segítségével befogták a kanos oroszlánt, hogy legyőzhessék a Nagy Fehér Lotyót.

Megy a gőzös (2007)

RENDEZTE
Koltai Róbert

RÖVIDEN A FILMRŐL
Ivaros álmos kis állomás, valahol Magyarországon. A helybéliek, élükön az állomásfőnökkel élik a maguk egyhangú, kicsinyes intrikákkal teli életüket. A legfőbb nemzeti ereklyét hordozó díszvonat érkezése azonban szó szoros értelmében feldúlja nyugalmukat. Ugyanis a véletlenek összjátéka folytán a gőzös, csendőröstől, cigányvajdástól, ereklyéstől a disznóólban köt ki. Őrületes kavarodás veszi kezdetét, melyben minden visszájára fordul. Az ereklyét elkártyázzák, a vajda lánya szerelmes lesz, az állomásfőnök kezéből pedig kisiklik az események irányítása.

Irány Colorado!
City Slickers (1991)

RENDEZTE
Ron Underwood

RÖVIDEN A FILMRŐL
Mitch, Phil és Ed amolyan tőről fakadt nagyvárosi puhányok, akik csak a toronyházak és az aszfaltozott utak között érzik otthon magukat. A negyvenedik születésnapjuk felé közeledve azonban döntő elhatározásra jutnak: egyszer az életben megmutatják, hogy milyen kemény legények. Vakáció helyett így két hétre felcsapnak igazi cowboynak. A feladat nem éppen egyszerű, egy marhacsordát kell Új-Mexikóból Coloradóba kísérniük a vén martalóc, Curly vezénylete alatt. Az öreg cowboy nem csupán a tehénpásztorkodás rejtelmeibe avatja be őket, hanem az igazi Élet titkaiba is.

A házinyuszi
The House Bunny (2008)

RENDEZTE
Fred Wolf

RÖVIDEN A FILMRŐL
A nyusziéveket sajnos másképp számolják: amikor Shelley (Anna Faris) betölti a 27-et (ami szőke nyusziknál 59-cel ér fel), kirakják a Playboy-házból, ahol addig boldog semmittevésben éldegélt. Nincs senkije, fogalma sincs semmiről, és semmi okos nem jut az eszébe: nehéz napok elé néz. De néhány szerencsétlen véletlen és különös félreértés folytán egy főiskolai kollégiumba keveredik, ahol elvállalja egy szobára való rosszul öltözött kékharisnya nevelését.

Kedves John
Dear John (2010)

RENDEZTE
Lasse Hallström

RÖVIDEN A FILMRŐL
Channing Tatum, a G. I. Joe: A kobra árnyéka sztárja ezúttal egy romantikus drámában alakít ? ismét egy katonát. A film John Tyree (Channing Tatum) egy fiatal katona és Savannah Curtis (Amanda Seyfried) kapcsolatát mutatja be, egy fiatal párét, akik egy tavaszi vakáción ismerkedtek meg, majd az azt követő hét évben ? John veszélyes foglalkozása miatt ? csak néhány alkalommal tudtak találkozni. Bár folyamatosan szerelmes levelekkel bombázzák egymást, a távolsági kapcsolat következményeit ők sem tudják elkerülni?

Varázslók a Waverly helyről
Wizards of Waverly Place (2009)

RENDEZTE
Lev L. Spiro

RÖVIDEN A FILMRŐL
A Russo család karibi vakációra indul, ám a furcsa dolgok nem maradnak távol. Alex azt kívánja, bárcsak a szülei soha nem találkoztak volna, azonban a kívánsága valóra válik és innen kezdődnek a gondok, ugyanis a szülők se egymást, sem pedig a saját gyerekeiket nem ismerik. Így Alex, Max és Justin elindulnak, hogy megtalálják az álmok kövét, ami minden varázslatot visszafordít.

Borat (2006)

RENDEZTE
Larry Charles

RÖVIDEN A FILMRŐL
Borat, a kazah médiavilág sajátos alakja a Tájékoztatási Minisztérium jóvoltából dokumentumfilmet forgat Amerikában. Beutazza a földrésznyi országot, hétköznapi emberekkel találkozik, és helyi nevezetességekkel ismerkedik. Hogy a faji, vallási és szexuális identitásra vonatkozó kérdéseivel megbotránkoztatja, zavarba hozza és halálra rémíti Amerikát, az csöppet sem érdekli. Az "égből pottyant" műveletlen riporter és készülő filmje erős reakciókat vált ki, miközben lehull a lepel az amerikai kultúrára jellemző előítéletekről és képmutatásról.

Marley meg én
Marley and me (2008)

RENDEZTE
David Frankel

RÖVIDEN A FILMRŐL
John és Jenny úgy dönt, hogy mielőtt családot alapítanak, először egy kutyán próbálják ki, milyen az, ha korán kell kelni, sokat kell sétálni járni, és nem szabad megfeledkezni valakinek az etetéséről. Hazavisznek egy édes kis kölyköt, és nem is sejtik, hogy a csöpp eb teljesen felforgatja az életüket. Hamar kiderül, hogy a blöki szelídíthetetlen, mint egy oroszlán, makacs, mint egy öszvér és vad, mint egy szibériai tigris. Nyomában káosz, dili és pusztítás jár.

Hajrá csajok
Bring It On (2000)

RENDEZTE
Peyton Reed

RÖVIDEN A FILMRŐL
A San Diego-i Rancho Carne középiskola focicsapatának, a Rancho Carne-i Bikáknak (Toros) pomponos szurkolócsapata, vidám és vagány fiatalokból áll, akiknek jól felvágták a nyelvét, és olyan gyakorlatuk van, amely biztosíthatja számukra a sorrendben hatodik bajnoki címet az országos bajnokságon. De a Bikák pomponos csapatának útja a győzelemhez nem minden akadálytól mentes.

Hajrá csajok, mindent bele!
Bring It On: All or Nothing (2006)

RENDEZTE
Steve Rash

RÖVIDEN A FILMRŐL
A Pacific Vista gimi pomponos szurkolócsapatának kapitánya, Britney az iskola egyik legnépszerűbb és legaktívabb tanulója. Nem csoda, hogy nagyot fordul vele a világ, amikor apja új munkahelye miatt elköltöznek, és másik iskolába íratják őt is.

Hajrá Csajok
Bring it on: In it to Win it (2007)

RENDEZTE
Steve Rash

RÖVIDEN A FILMRŐL
A Dél-Kaliforniai középiskola csapata (West High Sharks) megérkezik a szurkolók elengedhetetlen versenyére a "Cheer Camp Nationals"-ra. Vezetőjük, Carson elhatározza hogy győzelemre viszi a csapatát, de a sikkes Brooke és a csapata (East High Jets) egyaránt áhítozik a sikerre.

Hajrá csajok: A nagy összecsapás
Bring It On: Fight to the Finish (2009)

RENDEZTE
Bille Woodruff

RÖVIDEN A FILMRŐL
Christina Milian alakítja Lina Cruz-t, a nagyszájú, belevaló ?hajrákapitányt?, akinek élete fenekestül felfordul, mikor a nagyvárosi Los Angeles-ből Malibu napsütötte tengerpartjára költözik. Lina az új sulijában az első perctől ellenszenvesen tekint Avery-ra, a pompon válogatott ultra versenyszellemű csapatkapitányára, ugyanakkor halálosan belezúg riválisa szuperédes bátyjába, Evan-ba.

Másnaposok
The Hangover (2009)

RENDEZTE
Todd Phillips

RÖVIDEN A FILMRŐL
Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében: ezért szokták boldog vőlegények és még boldogabb haverjaik alaposan elbúcsúztatni a legényéletet. Ebben a Las Vegas minden kocsmájában, bárjában és egyéb mulatóhelyén játszódó vígjátékban annyira jó munkát végeztek a cimborák, hogy másnap reggel kénytelenek rádöbbenni: valahol út közben elveszítették az ifjú férjjelöltet. Kétségbeesett nyomozásba kezdenek. Szerencsére, az előző napi dorbézolásról maradt néhány nyom: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipősfiókban és Mike Tyson a nappaliban.

Nem férek a bőrödbe
Freaky Friday (2003)

RENDEZTE
Mark Waters

RÖVIDEN A FILMRŐL
Dr. Tess képtelen megbirkózni tinédzser lánya szeszélyeivel, és egy este a szokásosnál is csúnyábban összekapnak. Anna rockzenészi ambícióival megy anyja idegeire, míg Tess küszöbön álló házasságát a lánya nem nézi jó szemmel. Két elfogyasztott szerencse süti azonban a fejetetejére állítja az életüket: a csodával határos módon testet cserélnek. A következő nap, amit egymás bőrében töltenek el, sok tapasztalattal szolgál mindkettejük számára. Azonban vészesen közeledik a szombat, amikor Tess frigyre lép jövendőbelijével, s addig anyának és lányának mindenképpen vissza kell jutnia a saját testébe.

Feketék fehéren
White Chicks (2004)

RENDEZTE
Keenen Ivory Wayans

RÖVIDEN A FILMRŐL
Miután Marcus és Kevin Copeland ügynök legutóbbi megbízatása is kudarccal végződik, a "nagy ügyet" a riválisaik kapják. Nekik kell megakadályozniuk, hogy elrabolják a felső tízezer és a társasági élet két üdvöskéjét, a Wilson lányokat. Eközben Kevinre és Marcusra megalázó feladat vár: ők kísérik a reptérről a szállodába a két elkényeztetett hölgyet.

Az ördög Pradát visel
The Devil Wears Prada (2006)

RENDEZTE
David Frankel

RÖVIDEN A FILMRŐL
Ahogy a New York-i divat szédületes világában, ahol a stílusok, ruhaméretek napról napra változnak, úgy a divat szentélyében, a Runway Magazine-nál is zajlik az élet: karrierek ívelnek fel és törnek derékba. Miranda Priestly (Meryl Streep) a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i divatipar, aki senkit nem tűr meg útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway-t, munkatársai életét megkeserítve.

Taxi 3 (2003)

RENDEZTE
Gérard Krawczyk

RÖVIDEN A FILMRŐL
Marseille-ben sosem lesz nyugalom. Gibert felügyelő és lelkes, de mindenre alkalmatlan csapata hiába iparkodik, hogy fenntartsa a rendet: újabb fegyveres banda tartja rettegésben a napfény városát.

Amerikai pite
American Pie (1999)

RENDEZTE
Paul Weitz

RÖVIDEN A FILMRŐL
Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek és Chrisnek feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton próbál közeledni kiszemelt példányához.

Kutyahideg
Eight Below (2006)

RENDEZTE
Frank Marshall

RÖVIDEN A FILMRŐL
Tudósok és felfedezők kis csoportja a Déli-sarkvidéken végez kutatómunkát. A tél beköszönte előtt expedícióra indul a térképész Cooper és a geológus Davis. Vezetőjük és a nyolc szánhúzó kutya irányítója Jerry. Az út során a csapat egyik tagja balesetet szenved. Még éppen idejében érnek vissza a táborba ahhoz, hogy a közelgő vihar elől repülővel evakuálni tudják őket...

Keith (2008)

RENDEZTE
Todd Kessler

RÖVIDEN A FILMRŐL
Natalie-nak minden bejött az elmúlt időszakban: évkönyvet szerkeszt, ösztöndíjat kapott a főiskolára, jó eredményeket ér el a sportban, és a közösség "királynője". Azután belép az életébe Keith. A titokzatos és tartózkodó fiú nagy hatással van rá, elvonja a figyelmét a dolgairól. Minél inkább visszahúzódik Keith, annál inkább kíváncsivá teszi Natalie-t, aki megpróbál magyarázatot találni Keith különös viselkedésére.
   

A bejegyzés trackback címe:

https://moview.blog.hu/api/trackback/id/tr442190888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MoView - másik oldal

Utolsó kommentek

Ajánló

süti beállítások módosítása