Fantasy

2010.08.01. 12:29


Harry Potter és a bölcsek köve
Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

RENDEZTE
Chris Columbus

RÖVIDEN A FILMRŐL
Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa, a lépcső alatti kuckóban lakik, és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő muglik közé. Most viszont végigsétál az Abszol úton, hogy beiratkozzék a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába.

Harry Potter és a titkok kamrája
Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

RENDEZTE
Chris Columbus

RÖVIDEN A FILMRŐL
Harry Potter nyári vakációja nem a legjobban sikerült. Mindezt tetézi, hogy megjelenik nála Dobby, a házimanó, hogy figyelmeztesse, nagy veszély leselkedik rá a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola falai között. Harry és Ron lekési a Roxfort Expresszt, amely visszavinné őket az iskolába, így a repülő autóval indulnak útnak, nehogy elkéssenek az új tanév kezdetéről...

Harry Potter és az azkabani fogoly
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

RENDEZTE
Chris Columbus

RÖVIDEN A FILMRŐL
Harry Potter csak vonakodva hajlandó még egy nyarat rémes rokonainál, a Dursley családnál tölteni. Minden igyekezetével megpróbál "viselkedni", ám Vernon bácsi testvére, Marge néni annyira kiborítja, hogy a hölgyet elvarázsolja. Ám megmagyarázhatatlan módon Harryt nem büntetik meg a tiltott varázslatért. Kiderül, azért nem csapták ki a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolából, mert a veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az azkabani börtönből, és most Roxfort felé tart, hogy leszámoljon Harry Potterrel.

Harry Potter és az tűz serlege
Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

RENDEZTE
Chris Columbus

RÖVIDEN A FILMRŐL
Harry Potter visszatér a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, hogy folytassa a tanulmányait. Nem sejti, hogy élete legnehezebb kihívása vár rá. A tizennégy éves Harrynek akaratán kívül, és nála idősebb, tapasztaltabb diákokkal együtt kell részt vennie a nemzetközi Trimágus Tusán, amelyre megmagyarázhatatlan módon egy ismeretlen nevezte be. Ám az iskolai verseny veszélyei elhalványulnak az immár bizonyossá váló tény mellett: Voldemort, a Sötét Nagyúr ismét színre lépett, és nemcsak hatalmát nyerte vissza, hanem emberi alakját is.

Harry Potter és a Főnix Rendje
Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

RENDEZTE
David Yates

RÖVIDEN A FILMRŐL
A Sötét Varázslatok Kivédése tárgyat új tanár tanítja, akinek legfőbb feladata Dumbledore professzor és a diákok szemmel tartása. Miközben a diákok a Rendes Bűbájos Fokozat vizsgára készülnek, az új oktatási rendeletek felbolygatják az iskola életét. Talán ezért éri őket váratlanul a sötét varázslat, amely ellenük fordul. Harry a barátai, Ron és Hermione sürgetésére maga veszi kezébe az ügyet: néhány diáktársukkal kiegészülve felkészülnek, hogy megvédjék otthonukat.

Harry Potter és a félvér herceg
Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

RENDEZTE
Chris Columbus

RÖVIDEN A FILMRŐL
Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola mindennapjai is bőven elég izgalmat jelentenek nekik: Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron barátnője és Hermione szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek egyre több oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementortámadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore abban reménykedik, hogy védence megerősödhet, ha jobban megismeri a múltját. De van veszély, amelyre ő sem készülhet fel.

Eragon (2006)

RENDEZTE
Stefen Fangmeier

RÖVIDEN A FILMRŐL
Nem is olyan nehéz egy fantasztikus történet hősévé válni. Míg testvérei alszanak, egy falusi fiú a közeli erdőbe indul vadászni. Talál egy szép kék követ, és haza viszi, hogy a kemény tél beköszönte előtt eladhassa, és ennivalót vegyen a családjának. Ám mielőtt túladhatna zsákmányán, a kő megreped: egy zafírkék sárkányfióka kel ki belőle. Eragon és a kissárkány hamar összebarátkoznak, és a fiú rájön, ő a legendák sosemlátott hősei, a sárkánylovasok leszármazottja.
 

Szerző: MoView

Szólj hozzá!

Címkék: film fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://moview.blog.hu/api/trackback/id/tr822190869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MoView - másik oldal

Utolsó kommentek

Ajánló

süti beállítások módosítása