Sci-fi

2010.08.01. 12:34


Legenda vagyok
I Am Legend (2007)

RENDEZTE
Francis Lawrence

RÖVIDEN A FILMRŐL
Ő mindent megtett, ami tőle telt, de az sem volt elég. Robert Neville, a tehetséges tudós is tagja volt annak a csapatnak, amely megpróbálta megállítani az emberiség történetének legveszélyesebb vírusát, a Krippint. Ő maga sem tudja, miért immunis a fertőzésre, de rajta kívül mindenki megbetegedett. Mára ő New York utolsó lakója, sőt, talán az egész világon nincs már rajta kívül ember.

2020: A tűz birodalma
Reign of Fire (2002)

RENDEZTE
Rob Bowman

RÖVIDEN A FILMRŐL
Quinn 12 éves, amikor a londoni metró egyik alagútjában szemtanúja a Sárkány ébredésének. Sikerül kimenekülnie a mélyből, ám édesanyja nem éli túl a találkozást. Húsz évvel később a Föld elhagyott, felégett, romos pusztaság. A sárkányok elszaporodtak és erősebbek az embernél. Maroknyi túlélő maradt csupán, de már ők sem harcolnak. Ám a néptelen felföld felől különös vendégeik érkeznek. Sárkányölők. Van Zan és emberei felveszik a harcot.

Avatar (2009)

RENDEZTE
James Cameron

RÖVIDEN A FILMRŐL
Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj - de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot.

Terminátor - Megváltás
Terminator Salvation (2009)

RENDEZTE
Joseph McGinty Nichol (McG)

RÖVIDEN A FILMRŐL
A világvége után, a civilizáció romjai között az emberek még tartják utolsó állásaikat. John Connor tudja, hogy az ő dolga az emberiség szabadságharcának élére állni. Ám a jövő nem olyan, mint amilyenre számított a jóslatok nem teljesednek be, és ez részben a rejtélyes Marcus Wright megjelenésének köszönhető. Connor nem tudja, a jövőből vagy a múltból érkezett-e a jövevény. A kalandok hosszú során keresztül mindketten eljutnak a világot uralma alá hajtó, terminátor-hadsereget irányító Skynet központjába, ahol együtt néznek szembe azzal a borzasztó titokkal, amely az emberiség teljes pusztulásához vezethet.

Amikor megállt a Föld
The Day the Earth Stood Still (2008)

RENDEZTE
Scott Derrickson

RÖVIDEN A FILMRŐL
Klaatu meg akarja menteni a Földet. Hatalmas űrhajója a Central Parkban landol, onnan közli tervét az ijedt és meghökkent világgal: kiirt mindent, hogy azután újra benépesítse bolygónkat a most élő fajok klónjaival kivéve az embereket, akik felelősek világuk egyre romló állapotáért, veszélyesek, és ezért nincs helyük az újraformált természetben. Az idegen robotjai meg is kezdik a teljes nagytakarítást: New York egyre újabb részei vállnak semmivé. Sem katonák, sem tudósok nem képesek megállítani a jó szándékú pusztítást.

Az energia
Push (2009)

RENDEZTE
Paul McGuigan

RÖVIDEN A FILMRŐL
Nick Gant édesapját genetikailag módosították hogy tökéletes bérgyikossá váljon a kormány számára. Amikor brutálisan meggyilkolják, fia bosszút esküszik az ügynökség ellen, akinek dolgozott. Hong Kong alvilágában rejtőzve csatlakozik egy csapat pszionikus képességekkel bíró tolvajhoz - köztük a 13 éves Cassie, aki képes a jövőbe látni -, és egyesített erővel indulnak bosszút állni...

District 9 (2009)

RENDEZTE
Neill Blomkamp

RÖVIDEN A FILMRŐL
Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elöl elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol.

Különvélemény
Minority Report (2002)

RENDEZTE
Steven Spielberg

RÖVIDEN A FILMRŐL
A jövő békésebb lesz. Legalább is Amerikában, ahol egy különleges rendőri egység három telepatikus képességekkel rendelkező lény segítségével minden gyilkosságot még elkövetése előtt leleplez. A rendőrök a médiumok segítségével a jövőbe látnak, előre gyűjtik össze a bizonyítékokat, tárják őket a bíróság elé, és a helyszínen, még az elkövetés előtt tartóztatják le a bűnöst. A rendszer tökéletes. Ám egyszer a cég parancsnoka, John Anderton mégis kételkedni kezd, mivel...

Én, a robot
I, Robot (2004)

RENDEZTE
Alex Proyas

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az emberformájú robotok immár mindennapi társai az embereknek. Del Spooner a chicagói rendőrség detektívje legújabb ügye során a U.S. Robotics gyár egyik alkalmazottja halálának körülményeit vizsgálja. Az elkövető egy gép, ám ez lehetetlen. Hiszen minden robot agyába be van égetve a robotika három alaptörvénye...

2012 (2009)

RENDEZTE
Roland Emmerich

RÖVIDEN A FILMRŐL
A maják ősi naptára bonyolult csillagászati ismereteket és kifinomult matematikai számításokat igénylő tökéletes alkotás. Egy baj van vele: 2012-ben véget ér és sokan úgy gondolják, nem véletlenül. A világ sem tarthat tovább, mint a misztikus tudást tartalmazó naptár. Néhány vezető tudós 2009-ben igazolta, hogy valóban közel a vég és segítségükkel a világ leghatalmasabb államainak vezetői el is készítették a tervet, amelynek alapján sok ember megmenthető, de távolról sem az összes.

Világok harca
War of the worlds (2005)

RENDEZTE
Steven Spielberg

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az ember határtalan önelégültséggel szelte keresztül-kasul a földgolyót, biztos tudatában annak, hogy ez a világ az ő birodalma. Mégis, az űr végtelen mélyén át hatalmas, hideg, rideg lények kémlelték irigy szemmel bolygónkat, és tervüket lassan és biztosan szőtték ellenünk.
 
   

Szerző: MoView

Szólj hozzá!

Címkék: film sci fi

A bejegyzés trackback címe:

https://moview.blog.hu/api/trackback/id/tr742190884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MoView - másik oldal

Utolsó kommentek

Ajánló

süti beállítások módosítása