Animáció

2010.08.01. 12:33


Így neveld a sárkányodat
How to Train Your Dragon (2010)

RENDEZTE
Dean DeBlois, Chris Sanders

RÖVIDEN A FILMRŐL
A történet középpontjában egy viking tinédzser áll, aki Berk szigetén él, ahol a sárkányokkal való küzdelem a mindennapi élet része. Elérkezik a beavatás ideje, amikor hősünk bizonyíthatja rátermettségét törzsének és apjának. Ám amikor találkozik egy sebesült sárkánnyal, és végül összebarátkozik vele, a kis "sárkányölő" világa a feje tetejére áll.

Fel!
Up (2009)

RENDEZTE
Pete Docter, Bob Peterson

RÖVIDEN A FILMRŐL
A Fel a 78 éves légballon kereskedő, Carl Fredricksen felemelő története, aki egy nap megvalósítja felesége régi kalandvágyó álmát, és több ezer légballont köt házára, hogy azok elrepítsék őt Dél-Amerika vadregényes tájaira. Nem sokkal a felszállás után azonban felfedezi, hogy egyik legnagyobb rémálma is teljesült, ami veszélyeztetheti gondosan eltervezett kalandját: egy Russell névre hallgató, nyolcéves és végletekig optimista cserkészfiú is a repülő házban ragadt. A furcsa páros kényszerű, közös utazása egy elveszett világba tart, ahol különféle egzotikus, mulatságos és meglepő figurákkal találkoznak, s talán a morcos Carl is kénytelen lesz beismerni, hogy az élet legnagyobb kalandjai az apró, mindennapi dolgokban rejlenek.

WALL-E (2008)

RENDEZTE
Andrew Stanton

RÖVIDEN A FILMRŐL
Mi történne, ha az emberiségnek el kéne hagynia a Földet, de valaki elfelejtené kikapcsolni az utolsó robotot? Több száz magányos éven át végezte a munkát, amire programozták, de WALL-E (Watt - takarékos Lánctalpas kivitelű Limlom - és hulladékkezelő - E sorozat) a kacatok gyűjtése mellé végre új életcélt talál magának, amikor megismeri az EVA névre hallgató ügyes keresőrobotot. Ő jön rá, hogy WALL-E teljesen véletlenül rátalált a bolygó jövőjének és túlélésének kulcsára, és szinte azonnal vissza is repül az űrbe, hogy jelentse ezt a fontos felfedezést az emberiségnek, akik arra várnak, hogy mikor jön el az idő, amikor már biztonságban térhetnek vissza anyabolygójukra. Közben magányos kis robotunk türelmetlenné válik, és EVA (Extraterresztriális Vegetáció Analizáló) nyomába ered a végtelen világűrön át, hogy minden idők leglátványosabb, legizgalmasabb és legviccesebb kalandjait élje át, ami valaha nagyvászonra került.

Nagyon vadon
Open Season (2006)

RENDEZTE
Roger Allers, Jill Culton, Anthony Stacchi

RÖVIDEN A FILMRŐL
Boog kismedve korától békésen éldegél a csendes Timberline-ben, a helyi erdőőr, Beth garázsában. Tökéletesnek hitt élete fenekestül felfordul, amikor találkozik Elliottal. Boog megszabadítja a nyiszlett, törött agancsú kis szarvast a vadászok kötelékétől. A nagydumás agancsos ráveszi a mackót, nézze meg, milyen a garázsajtón túli világ. Boog belekóstol a nagybetűs életbe, aminek eredményeként a párost visszatelepítik a vadonba. A pánikba esett Boog szeretne haza menni, ehhez kénytelen elfogadni Elliot segítségét. Viszontagságos utazás vár rájuk, teli kalanddal és veszéllyel.

Kung Fu Panda (2008)

RENDEZTE
John Stevenson, Mark Osborne

RÖVIDEN A FILMRŐL
A rendkívül lelkes, eléggé nagydarab és kissé esetlen Po a legnagyobb kung fu rajongó ami nem éppen előny, ha az ember - vagyis panda - a családi levesbüfében dolgozik naphosszat. Ám váratlanul őt választják ki arra, hogy teljesítsen egy ősi jövendölést, így Po álma valóra válik: bekerül a kung fu világába, és együtt gyakorolhat bálványaival, a legendás Őrjöngő Ötössel -Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal - gurujuk, Shifu mester vezetésével. Nem is sejtik, hogy a bosszúszomjas és alattomos hóleopárd, Tai Lung már útban van feléjük, és Pónak kell mindenkit megvédenie a közeledő veszélytől. Valóra tudja váltani álmát, és kung fu hős lesz belőle? Po teljes szívével - és terjedelmével - a feladat megoldásán fáradozik, és végül rájön, hogy leggyengébb pontjai lesznek a legnagyobb erényei.

Szörnyek az űrlények ellen
Monsters vs. Aliens (2009)

RENDEZTE
Conrad Vernon, Rob Letterman

RÖVIDEN A FILMRŐL
Amikor Susan Murphyt, a kaliforniai lányt váratlanul telibe kapja egy űrbéli trutyival teli meteorit az esküvője napján, rejtélyes módon 15 méteresre nő. A hadsereg akcióba lendül, foglyul ejtik a lányt, és egy titkos kormányzati létesítménybe viszik. Itt elkeresztelik Drabáliának, és együtt őrzik egy szedett-vedett társasággal, amely a következő szörnyekből áll: a zseniális, de rovarfejű Dr. Csótány; a macsó félmajom-félhal Hiányzó Láncszem; a zselés és elpusztíthatatlan B.O.B., és egy 100 méteres lárva, a Rovaroszaurusz. Börtönéveiknek azonban hirtelen vége szakad, amikor egy rejtélyes földönkívüli robot landol a Földön, és lerohanja az országot. Utolsó reményként (az Elnök kétségbeesett parancsára) H. Borgo tábornok vezetésével a szörnyek tarka társulatát vetik be, hogy legyőzzék a földönkívülieket és megmentsék a világot a közelgő pusztulástól.

Derült égből fasírt
Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

RENDEZTE
Chris Miller, Phil Lord

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az élet feleannyit sem ér néhány jó falat nélkül. Flint gyerekkora óta feltalálónak készül és kalandra éhezik. És mert a kis szigeten, ahol felcseperedik, többnyire unalmas halacskákból áll a menü, elhatározza, hogy olyan gépet készít, amely az esőt is ínycsiklandozó fogásokká változtatja. Az első próba a hamburgerzápor és makarónizivatar még jól sikerül, de a találmány sajnos nem tökéletes, és igen nehéz irányítani: a környéket hamarosan elönti a puding-áradás, a forgalmat ketchup-tornádó nehezíti, és a környéken népbetegséggé válik a gyomorrontás. Flint izgulni akart egy jó ízűt - ezúttal alaposan jóllakhat az izgalommal.

Madagaszkár 2
Madagascar: Escape 2 Africa (2008)

RENDEZTE
Tom McGrath, Eric Darnell

RÖVIDEN A FILMRŐL
A Madagaszkár távoli partjaira vetődött New York-iak olyan őrült ötlettel állnak elő, ami még akár be is válhat. A pingvinek katonás precizitással helyrepofoztak egy régi repülőgéproncs-féleséget. A díszes kompánia a levegőbe emelkedik - és ott is marad egy darabig. Épp csak annyi ideig, ami elegendő ahhoz, hogy eljussanak a legvadabb helyre, Afrika kies szavannáira, ahol állatkerti barátaink első ízben találkozhatnak szabadon élő társaikkal. Miközben a gyökereiket keresik, hamar rájönnek, hogy mi is a különbség a betondzsungel és az afrikai vadon között. A régen látott rokonok, a romantikus vetélytársak és az ármánykodó vadászok ellenére is úgy tűnik, hogy Afrika nagyon "tutkeráj" hely de vajon jobb, mint hőseink otthona a Central Parkban?

Nagyon vadon 2
Open Season 2 (2009)

RENDEZTE
Todd Wilderman, Matthew O'Callaghan

RÖVIDEN A FILMRŐL
Miután tetőtől patáig belezúgott Giselle-be, Elliot épp arra készül, hogy oltár elé vezesse a csinos gidát, de néhány elkényeztetett öleb keresztül húzza a tervüket azzal, hogy elrabolják Mr. Weenie-t. Boog, Elliot, McSquizzy, Buddy és a többi erdei állat felkerekednek hát, hogy kiszabadítsák kertvárosi börtönéből hurkaszabású barátjukat, ám hamarosan ellenséges területen találják magukat: a házi kedvencek birodalmában. Fifi, a puccos pudli által vezetett szobatiszták brigádjának ugyanis esze ágában sincs harc nélkül lemondani Mr. Weenie-ről.

Jégkorszak 3. - A dínók hajnala
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

RENDEZTE
Carlos Saldanha

RÖVIDEN A FILMRŐL
A világsikerű Jégkorszak és Jégkorszak 2. mínuszban is pozitív hősei visszatérnek, és ismét hihetetlen kalandok várnak rájuk... A motkány még mindig nem mondott le arról, hogy egyszer az övé legyen az ősmakk, de végül talán az igaz szerelmet nyeri el helyette, hiszen színre lép egy motkánylány. Míg Manny és Ellie egy minimamut érkezését várják, Sid, a lajhár a maga eszetlen módján alapít családot: elcsór néhány dínótojást; Diego viszont azon töri a fejét, nem vész-e ki belőle minden vadság, ha tovább marad barátai társaságában. A kis csapat kénytelen kihúzni Sidet a bajból, amelybe saját magát keverte: az ügy érdekében behatolnak egy föld alatti világba, ahol túl közeli kapcsolatba kerülnek pár dínóval, megküzdenek állatokkal és növényekkel, beneveznek egy ámokfutóversenyre, és összehaverkodnak egy kalandra éhes, dínóvadász menyéttel, a félszemű Buckkal.

Vigyázz, kész, szörf!
Surf's up (2007)

RENDEZTE
Ash Brannon, Chris Buck

RÖVIDEN A FILMRŐL
Cody imádja a rockzenét és a szörfözést. A kamasz pingvin az első versenyére készül. Az ifjú tehetségről dokumentumfilmet forgat egy stáb. A filmesekkel a nyomában Cody nekivág, hogy otthonától, az antarktiszi Dérvidéktől távol, a Pin Gú szigeten induljon a nagy versenyen. Útja során találkozik a szörfös Pipi Joe-val, a menedzser Reggie Belafontéval, a tehetségkutató Mikey Abromowitz-cal és Lani Aliikai vízimentővel. Azután megismerkedik a sokat látott öreg szörfössel. Segítségével Cody rátalál a saját útjára, és rájön, hogy az igazi nyertes nem feltétlenül az, aki elsőként ér a célba.

G-Force - Rágcsávók
G-Force (2009)

RENDEZTE
Hoyt Yeatman

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az Egyesült Államok kormánya egy titkos programban több mint egy évszázada képez ki állatokat hírszerzésre. Egy forradalmi felfedezéssel azonban a kísérletek új fázisba jutnak, és létrejön egy igazán különleges osztag, a G-Force. A legmodernebb, high-tech kémfelszereléssel ellátott tengerimalacok, a "Rágcsávók"; a világ sorsa az ő mancsukban van. Az apró kommandó vezetője Darwin, aki vérbeli vezérként nem tud elfogadni más eredményt, csak a győzelmet. Különleges ügynökei pedig a legkiválóbbak: a kibírhatatlan modorú fegyverspecialista Blaster, a szexi harcművész-mester Juarez, a felderítés légy-a-falon módszerével dolgozó bajnoka, Mooch, a bögöly, valamint Speckles, a computer- és információspecialista vakond. A küldetés pedig nem hétköznapi: ellenfelük egy ördögi milliárdos, aki igába akarja hajtani a világot.

Elvitte a víz
Flushed Away (2006)

RENDEZTE
Henry Anderson, David Bowers, Sam Fell

RÖVIDEN A FILMRŐL
Roddy tagadhatatlanul előkelő társasági egér, aki a házi kedvencek édes életét éli egy kensingtoni luxuslakásban. Amikor egy Sid nevű csatornapatkányt köp ki a lefolyó, és a jövevény úgy dönt, megütötte a főnyereményt, Roddy úgy akar megszabadulni a kártevőtől, hogy a "jacuzziba" csábítja. Noha Sid egy tudatlan tuskó, de nem bolond, így végül Roddy lesz az, akit elvisz a víz Patkopolisz nyüzsgő csatornavilágába. Itt hősünk találkozik Ritával, a kalandor csatornatisztítóval, aki hűséges hajóján, a Jammy Dodgeren járja a szennyvizeket.

Szörny Rt.
Monsters, Inc. (2001)

RENDEZTE
Peter Docter

RÖVIDEN A FILMRŐL
Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a szekrényből szörnyek bújnak elő, hogy ijesztgessék a kicsiket. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak, mert élvezik. Egyszerűen ez a munkájuk. Sully, az óriás szőrmók az egyik legsikeresebb alkalmazott a cégnél, ő a Szörny Rt. csúcsrémisztője.

Jégkorszak 2.
Ice Age 2(2006)

RENDEZTE
Carlos Saldanha

RÖVIDEN A FILMRŐL
A mamut, a kardfogú tigris és a lajhár nap mint nap csúszdák, gejzírek és szökőkutak között bulizik. Ennek ellenére Manfréd búnak ereszti az ormányát, magányosnak érzi magát. Még szerencse, hogy föltűnik a színen Ellie, a mamutlány és két elmaradhatatlan kísérője, az oposszum Ropsz és Eddie. Miközben Manfréd és Ellie némi nehézség után egymásra talál, Sid rájön, hogy csupán vékonyka jéggát választja el őket az áradástól.

Astro Boy (2009)


RENDEZTE
David Bowers

RÖVIDEN A FILMRŐL
Ő egy fiatal robotfiú, akit egy ragyogó tudós, bizonyos Tenma alkotott meg és keltett életre. Astro Boy látszólag egy átlagos kisfiú, valójában a pozitív kék energia segítségével működő android, aki különleges képességekkel van megáldva. A fiatal robotfiú felfedezőútra indul, hogy megismerje és elfogadtassa magát a világgal, valamint megtalálja helyét az igazi emberek között. Astro Boy kalandos útján sok-sok érdekes figurával találkozik. Megismeri és megtapasztalja a legfontosabb emberi érzelmeket: örömöt, barátságot és szeretet. Azonban mikor egy titokzatos robothadsereg miatt veszélybe kerülnek szerettei, minden tudására és képességére szükség van ahhoz, hogy megmentse őket a rájuk leselkedő veszélyektől.

Légy a Holdon
Fly Me to the Moon (2008)

RENDEZTE
Ben Stassen

RÖVIDEN A FILMRŐL
Nat, I.Q. és Scooter egész napokat azzal töltenek el, hogy megoldást keressenek egy apró, de kényes problémára. El akarnak jutni a Holdra. Jól jönne egy szerkezet, amely az űrbe repíti őket, csakhogy ez nem olyan egyszerű, mint gondolták. Mikor már kezdenek megbékélni a gondolattal, hogy sohasem fognak sétálni a Holdon, hogy mindig csak a Földről figyelhetik az égitestet. Véletlenül megtudják, hogy az elkövetkező néhány napban a NASA útnak indít egy űrhajót, amelynek a legénysége hivatott megtenni az első lépéseket a Holdon.

Arthur-Maltazár bosszúja (2009)

RENDEZTE
Luc Besson

RÖVIDEN A FILMRŐL
Arthur már nagy izgalommal várja a nagy nap éjszakáját, mikor utoljára visszatérhet a villangók országába, hogy találkozzon Holdviola hercegnővel. De Arthur édesapja mit sem törődve ezzel, előbb szeretne hazautazni. Mikor már épp indulnának egy pók Arthur kezébe tesz egy rizsszemet, melybe S.O.S. jeleket karcoltak.

Sárkányvadászok
Chasseurs de dragons (2008)

RENDEZTE
Guillaume Ivernel, Arthur Qwak

RÖVIDEN A FILMRŐL
Annyi apró szigetből áll a világ, ahány sárkány bujkál benne. Minden sziget és minden sárkány is különböző. A végtelen űr mesés szigetein királyságok, pusztuló várak, láthatatlan tavak lebegnek. Ebben a különös világban próbál boldogulni Lian-Chu, a nagy erejű, jámbor sárkányvadász és Gwizdo, megállíthatatlan beszédű, de a sárkányvadászatban kevéssé hasznos társa, és kedves kék kutyájuk.

A Simpson család
The Simpsons Movie (2007)

RENDEZTE
David Silverman

RÖVIDEN A FILMRŐL
Egy tipikus amerikai család: apa, anya, három gyerek, kutya és macska. Legfeljebb annyiban térnek el az átlagostól, hogy sárgák, csúcsfejűek, gülüszeműek és az őrület határán élnek. Meg nagyon szeretik a fánkot. Barátaik és ismerőseik többnyire szintén mind sárgák (néhányan zöldek), de furcsaságban biztosan felveszik velük a versenyt.

Cincin lovag
The Tale of Despereaux (2008)

RENDEZTE
Robert Stevenhagen, Sam Fell

RÖVIDEN A FILMRŐL
Egyszer volt, hol nem volt, egy messzi-messzi királyságban varázslattal volt tele a levegő, folyvást jóízű nevetések harsantak, és literszám folyt az ínycsiklandó leves. Ám egy szörnyű baleset összetörte a király szívét, a királylányt bánatos vágyakozásba taszította, a városlakókat pedig csüggedtségbe. Amíg meg nem született Egérszegi Cincin.

Shrek a vége, fuss el véle
Shrek Forever After (2010)

RENDEZTE
Mike Mitchell

RÖVIDEN A FILMRŐL
Miután megvívott a gonosz sárkánnyal, megmentette a szép királylányt és a hozzá tartozó birodalmat, mitévő legyen egy ogre? Nos, ha Shrekről van szó, ő egy csapásra otthonülő családapa lett. Ahelyett, hogy a falusiakat rémisztgetné, mint régen, a kelletlen Shrek manapság még autogramot is ad a vasvilládra. Mi lett a bömbölő ogréval? Shrek a régi szép idők után sóvárog, amikor még "igazi ogre" lehetett, és ezért sikerül őt rászednie Rumpelstiltskinnek, a behízelgő modorú fondorkodónak, aki aláírat vele egy megállapodást. Így aztán Shrek egyik napról a másikra egy eltorzított Túl az Óperencián közepén találja magát, ahol az ogrékat üldözik, ahol Rumpelstiltskin a király, és Shrek és Fiona soha nem is találkoztak. Most Shreken a sor, hogy kiköszörülje a csorbát, megmentse a barátait, helyreállítsa a kizökkent világot és visszaszerezze egyetlen, igaz szerelmét.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://moview.blog.hu/api/trackback/id/tr892190876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MoView - másik oldal

Utolsó kommentek

Ajánló

süti beállítások módosítása