Akció

2010.08.01. 12:17


Mátrix
The Matrix (1999)

RENDEZTE
Andy Wachowski, Larry Wachowski

RÖVIDEN A FILMRŐL

Két valóság létezik. Az egyik mindennapi életünk - a másik az, ami mögötte van. Az egyik álom. A másik a mátrix. Neo kétségbeesetten kutatja az igazságot a mátrixról. Erről a titokzatos és ismeretlen valamiről. Neo csak mendemondákból hallott - de biztos benne, hogy ez az elképzelhetetlen dolog rosszindulatú, és titokban irányítja az életét. Neo úgy véli, Morpheus, ez a legendák övezte férfi, akit a világ legveszélyesebb emberének tartanak, megmutatja neki az igazságot...

Hancock (2008)

RENDEZTE
Peter Berg

RÖVIDEN A FILMRŐL
Hancock mindenkit megment, aki menthető, ő maga viszont egyre menthetetlenebbnek tűnik. Talán nem kéne szupermennyiségű alkoholt lenyomnia minden este, talán rossz, ha a gyermekek erkölcsös példaképe egy lakókocsiban lakik, talán hiba jócselekedet közben lazán romba dönteni a fél várost. Amikor tehát egy bevetése során találkozik Ray Embreyvel, az állástalan imázsépítő szakértővel, aki megkéri, hogy hadd segítsen neki visszakerülni a közösség szívébe. Arra ugyanis nem számított, hogy a felesége nem véletlenül kerüli annyira a lecsúszott szuperembert.

Mátrix - Forradalmak
The Matrix Revolutions (2003)

RENDEZTE
Andy Wachowski, Larry Wachowski

RÖVIDEN A FILMRŐL
A Mátrix-trilógia harmadik, befejező részében az emberek és gépek közti elkeseredett háború katasztrófával fenyegető záróakkordjához érkezik: Zion katonái, bátor civil önkéntesekkel az oldalukon kétségbeesetten harcolnak, hogy visszaverjék az őrszemek támadását, amikor a géphadsereg fúrásai már a rejtekhelyük közelébe érnek. A teljes megsemmisüléssel szembesülve az emberiség utolsó bástyájának lakói nem csak saját életükért, de magáért az emberiség jövőjéért küzdenek...

Mátrix - Újratöltve
The Matrix Reloaded (2003)

RENDEZTE
Andy Wachowski, Larry Wachowski

RÖVIDEN A FILMRŐL
A trilógia második epizódjában Neo elhatározza, hogy a benne rejlő erőket még jobban uralma alá hajtja. A gépek hadserege támadást indít Zion városa ellen. Órák kérdése csupán, hogy a Föld utolsó ember uralta területét is elfoglalják az emberiség elpusztítására beprogramozott gépek.

A megtorló
The Punisher (2004)

RENDEZTE
Jonathan Hensleigh

RÖVIDEN A FILMRŐL
Frank Castle túl sok szörnyűséget látott katonaként, majd különleges FBI-ügynökként. Úgy érzi, végre itt az ideje, hogy normális életet éljen felesége és kisfia mellett. Már csak egy utolsó feladat vár rá, de a balul sikerült akció során egy fiatalember életét veszti. A fiú apja, Howard Saint gazdag üzletember, aki ugyan nagy megbecsültségnek örvend, de nem tagja a floridai elitnek, mégpedig azért, mert vagyonát kétes alvilági üzletekből szerezte. Saint és felesége, Livia bosszút fogadnak fiuk halála miatt, és a Castle család kiirtására törnek.

Sherlock Holmes (2009)

RENDEZTE
Guy Ritchie

RÖVIDEN A FILMRŐL
Hogy hívták 1891-ben James Bondot? Természetesen Sherlock Holmes-nak. A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Ő és hű társa, doktor Watson Lord Blackwood nyomába vetik magukat. Ha nem leplezik le időben, az az egész Brit birodalmat megrázhatja.

Hellboy II - Az Aranyhadsereg
Hellboy II: The Golden Army (2008)

RENDEZTE
Guillermo Del Toro

RÖVIDEN A FILMRŐL
Egy könyörtelen vezér, aki otthonosan mozog a fenti és a lenti világban egyaránt, szembeszáll vérvonalával, és lények megállíthatatlan seregét kelti életre. És most a bolygó legkeményebb, legdurvább szuperhősén a sor, hogy harcba induljon a könyörtelen diktátor és martalócai ellen. Az igaz, hogy vörös. Az is igaz, hogy szarva van. És az is igaz, hogy sokan félreértik. Ám ha rendesen el kell végezni a melót, akkor ideje szólni Hellboynak.

Narnia Krónikái - Caspian herceg
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008)

RENDEZTE
Andrew Adamson

RÖVIDEN A FILMRŐL
Egy év telt el Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény története óta, s Narnia Királyai és Királynői meglepve tapasztalják, hogy ebben a csodás lényekkel teli világban 1300 év telt el narniai idő szerint, mióta itt jártak. Távollétük alatt a birodalom aranykora véget ért, a világot most a Telmarinok uralják, élükön a gonosz Miraz királlyal, aki nem ismer kegyelmet...

A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka (2003)

RENDEZTE
Gore Verbinski

RÖVIDEN A FILMRŐL
A XVII. században a Karib-tenger a kalózok birodalma volt, akik megfélemlítették az angol királyi flottát is. Elizabeth Swannt (Keira Knightley), az angol kormányzó lányát elrabolja a rettegett kalóz, Barbossa kapitány (Geoffrey Rush). A lány gyerekkori barátja és szerelme, Will Turner (Orlando Bloom) a lány megmentésére indul, és akarva-akaratlanul a kalózok segítségét kell kérnie. Jack Sparrow (Johnny Depp), a kalózok vezére felfedi Barbossa és társai titkát. Will és Jack megkísérlik a lehetetlent: megszerezni a Fekete Gyöngyöt, kimenteni a lányt és mellesleg megszerezni a világ legdrágább kincsét.

A Karib-tenger kalózai - Holtak kincse (2006)

RENDEZTE
Gore Verbinski

RÖVIDEN A FILMRŐL
Jack Sparrow kapitánynak ezúttal is természetfeletti kalózokkal gyűlik meg a baja: kiderül ugyanis, hogy egy régi vérszerződés miatt még mindig a legendás Davy Jones, a Repülő Hollandi nevű szellemhajó kapitányának adósa. Jacknek mihamarább rendeznie kell a tartozását, különben örök átokra és szolgaságra ítéltetik. És ha mindez még nem lenne elég, a kapitány zűrjei miatt meghiúsul Will Turner és Elizabeth Swann kisasszony esküvője. Ugyanis ők is kénytelenek elkísérni Sparrowt a nagy kalandra, mely egykönnyen életük utolsó kalandja lehet.

A Karib-tenger kalózai - A világ végén (2007)

RENDEZTE
Gore Verbinski

RÖVIDEN A FILMRŐL
Will Turner és Elizabeth Swann kénytelenek szövetségre lépni egykori ellenségükkel, Barbossa kapitánnyal, hogy kiszabadítsák Jack Sparrow kapitányt. Jacket az elátkozott Davy Jones tartja fogva, aki a Kelet-Indiai Társaság irányítása alatt áll, és félelmetes hajójával, a Bolygó Hollandival rettegésben tartja a tengereket. A különös felmentőcsapatnak egészen a világ végéig kell hajóznia, hogy elérje célját. Ezután megpróbálják egyetlen halálfejes lobogó alá tömöríteni a kalózvezéreket. Hiszen csak így vehetik fel a harcot a siker reményében az angol flotta és a szellemkalózok ellen.

A függetlenség napja
Independence Day (1996)

RENDEZTE
Roland Emmerich

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az Egyesült Államok nyomkövető rendszerei 550 km átmérőjű, gigantikus űrhajó közeledtét jelzik. A tévéhíradók a világ legnagyobb városai fölött lebegő óriási űrhajókról tudósítanak. Másnap az elnököt biztonságos helyre menekítik. A Washington D.C.-t ért támadást követően az egész országban úrrá lesz a káosz. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az idegenek célja a Föld totális megsemmisítése. A világ összes hadserege készen áll, hogy felvegye a harcot a gonosz betolakodókkal szemben.

Teljes gázzal
Fast Track No Limits (2008)

RENDEZTE
Axel Sand

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az illegális utcai autóversenyeken felspécizett szupergépekkel indulnak a megszállott fiatalok. A tét hatalmas:néha nem csak a pénz, vagy egy autó, hanem a testi épségük is. Katie minden erejével azon van, hogy fenn tudja tartani tuning-műhelyét, Mike pedig a törvényesség határait súrolva is hajlandó segíteni neki. A fiatal rendőr, Eric néha maga sem tudja, hogy melyik oldalon áll a harcban.

Sötét zsaruk
Men in Black (1997)

RENDEZTE
Barry Sonnenfeld

RÖVIDEN A FILMRŐL
J és K különleges ügynök nem a CIA-nak, és még csak nem is az FBI-nak dolgozik. Ők egy sokkal titkosabb szervezet ügynökei, akiknek az a feladata, hogy figyelemmel kísérjék a földönkívüliek aktivitását bolygónkon. Ügyfeleik, létformától függetlenül, galaxisszerte rettegik nevüket, s ebből akkor sem engednek, amikor szervezetük végzetes összeesküvést észlel. Egy veszélyes intergalaktikus terrorista a Földön akar megölni két galaktikus nagykövetet. A sötét zsaruk a csillagközi háború megelőzése érdekében azonnal akcióba lépnek.

X-Men kezdetek: Farkas
X-Men Origins: Wolverine (2009)

RENDEZTE
Gavin Hood

RÖVIDEN A FILMRŐL
Réges-régen, még X professzor színre lépése előtt, a mutánsok magányos, önpusztító és zabolátlan életet éltek: nem fogadtak el semmilyen hatalmat maguk fölött. Amikor a Farkas szerelme meghal, az első és egyetlen gondolata a bosszú, még akkor is, ha magánál sokkal erősebb és ravaszabb ellenféllel, Victor Creed-del kell megküzdenie. Nem érdeklik a következmények sem a kockázatok. A bosszú lehetőségét keresve eljut egy titkos katonai laboratóriumba, ahol rajta próbálják ki a mutáns X-kísérletet. Az eredmény azonban mindenkit meglep.

Közellenségek
Public Enemies (2009)

RENDEZTE
Michael Mann

RÖVIDEN A FILMRŐL
Nem akadt, aki megfékezze Dillingert és bandáját. Nem volt börtön, mely bezárhatta volna őt. Lefegyverző bája és vakmerő szökései megkedveltették a gengsztert csaknem mindenkivel, a barátnőjétől, Billie Frechette-től az amerikai közvéleményig, amely nem igazán szimpatizált az országot a válságba taszító bankokkal.

Spíler
RocknRolla (2008)

RENDEZTE
Guy Ritchie

RÖVIDEN A FILMRŐL
London változik. Már a bűnözők sem a régik, a fiatalok nem tisztelik az öregebbet. Régen minden szélhámos és bérgyilkos tudta, mit illik és mit nem, ám ma már nincs rend az alvilágban. Amikor egy orosz banda ingatlanügyi ravaszkodásainak köszönhetően több millió dollár kerül egy kis bőröndben a városba, jó néhányan úgy érzik: eljött az ő idejük.

Transformers (2007)

RENDEZTE
Michael Bay

RÖVIDEN A FILMRŐL
Évszázadok óta dúl a háború űrbéli robotok két faja, az Autobotok és az Álcák között, és a harc tétje az univerzum sorsa. Amikor a viszálykodó gépek a Földre érkeznek, csak egy fiatal fiú, Sam Witwicky, akadályozhatja meg, hogy a gonosz Álcák magukhoz ragadják a hatalmat. Sam átlagos tini, akit leginkább az iskola, a barátai, az autók és a lányok foglalkoztatnak.

Transformers: A bukottak bosszúja
Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

RENDEZTE
Michael Bay

RÖVIDEN A FILMRŐL
Miután Optimus Fővezér és katonái sikeres győzelmet arattak az Álcák ellen a Föld békéjéért, azt hitték, béke honol majd. De a harc még csak most kezdődik... Egy Scorpinox nevű Álca Megatron holtestét ellopja és saját szikrájával feltámasztja. Megatron és cinkosa, Üstökös most új erőkkel az oldalukon esküszik kegyetlen bosszút az autobotok ellen. Viszont feltűnik egy ősi erő is, aminek köze van Cybertron-hoz és a Földhöz.

Farkasok szövetsége
Le pacte des loups (2001)

RENDEZTE
Christophe Gans

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az 1700-as évek második felében valahol Dél-Franciaországban arról suttognak, hogy egy titokzatos szörny garázdálkodik a környéken. Főleg asszonyokat és gyerekeket ragad el, s már legalább száz áldozatot marcangolt szét. A király értesül a lakosság körében növekvő pánikról, ezért odaküldi legkiválóbb katonáit, hogy keressék meg a szörnyet és végezzenek vele.

Légió
Legion (2010)

RENDEZTE
Scott Stewart

RÖVIDEN A FILMRŐL
Isten egyszer csak megunja az emberiség hülyeségeit, ezért egy angyalokból álló sereget küld a Földre, hogy elhozzák az Apokalipszist. Az emberi faj túlélésének egyetlen esélye egy sivatagi büfében rekedt emberek egy kis csoportja, valamint a mellettük álló Mihály arkangyal kezében van...

Vasember
Iron Man (2008)

RENDEZTE
Jon Favreau

RÖVIDEN A FILMRŐL
Tony Stark, a zseniális feltaláló és különc milliárdos éppen legújabb szuperfegyverét mutatja be, amikor a csoportot támadás éri, és Tony mellkasába vasszilánk fúródik, mely lassan halad a szíve felé. Ráadásul foglyul ejtik, és azt követelik tőle, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Tony meg is építi, azonban egy olyan páncélöltözet formájában, amely segítségére lehet a szökésben, és távol tartja a vasszilánkot a szívétől. Így születik meg a legendás Vasember.

Vasember 2
Iron Man 2 (2010)

RENDEZTE
Jon Favreau

RÖVIDEN A FILMRŐL
A világ már tudja, hogy a milliárdos feltaláló Tony Stark maga a páncélruhás szuperhős, a Vasember. A kormány, a sajtó és a nyilvánosság egy emberként szorongatja őt, hogy ossza meg szupertechnológiáját a hadsereggel, de Tony nem akarja közkinccsé tenni a Vasember páncél titkait, mert attól tart, hogy az információ rossz kezekbe kerül. Pepper Pottsszal és James ?Rhodey? Rhodesszal az oldalán Tony új szövetségeket köt, és új, hatalmas erőkkel száll szembe.

A titánok harca
Clash of the Titans (2010)

RENDEZTE
Louis Leterrier

RÖVIDEN A FILMRŐL
A hatalomért folytatott harc során, mióta világ a világ, emberek királyokkal, királyok pedig istenekkel mérik össze erejüket. Az istenek közötti küzdelem azonban elpusztíthatja az egész világot.Perszeusz , akit isten nemzett, de ember nevelt fel, képtelen megvédeni családját az alvilág bosszúálló istenétől, Hádésztől...

Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak (2010)

RENDEZTE
Chris Columbus

RÖVIDEN A FILMRŐL
A 12 éves srác nem tökéletes gyerek, jó néhány iskolából kirúgták már, de ő jól elvan így is. Hamarosan azonban rájön, hogy semmi sem az, aminek látszik...

A szállító
The Transporter (2002)

RENDEZTE
Corey Yuen

RÖVIDEN A FILMRŐL
A szállító magányos profi. A szuperjárgányán hibátlanul, időre házhoz szállítja, amit rábíztak, majd elporzik. Sosem kérdez, és sosem hibázik. Szigorúan betartja saját szabályait. Egyetlen egyszer mégis kivételt tesz. Kinyitja az egyik rábízott csomagot. A zsákban beragasztott szájú, gyönyörű kínai lányt talál.

A szállító 2
Transporter 2 (2005)

RENDEZTE
Louis Leterrier

RÖVIDEN A FILMRŐL
A szállító hallgatag férfi. Sohasem kérdez, csak megbízásokat teljesít. Nincs múltja és nincs jövője, csak a jelennek él. A szállító a tökéletes profi: hideg és érzelemmentes. Frank Martin ezúttal Miamiban dolgozik, legújabb megbízatása pedig minden eddiginél egyszerűbb: egy kisfiút fuvaroz reggelenként az iskolába.

A szállító 3
Transporter 3 (2008)

RENDEZTE
Olivier Megaton

RÖVIDEN A FILMRŐL
Egy nemzetközi hulladékkezelő vállalat, az EcoCorp Ukrajnában készül felállítani új telephelyét. Annak érdekében, hogy a veszélyes hulladékok beszállítását és lerakását elkezdhessék, meg kell szerezniük a Leonid Vasilev környezetvédelmi miniszter engedélyét. Mindenre elszánt környezetvédelmi aktivistaként Leonid azonban nem hajlandó engedélyezni, hogy kapzsi üzletemberek szemeteljék tele országát.

Mobil
Cellular (2004)

RENDEZTE
David R. Ellis

RÖVIDEN A FILMRŐL
Megszólal egy mobiltelefon. Ryan felveszi, és békés életét elragadja a totális káosz: gyilkosság és árulás veszi körül. Egy kétségbeesett női hang jelentkezik. A nő azt állítja, elrabolták, és csupán kimerülő félben lévő, törött telefonja köti össze a külvilággal. Pedig nagy szüksége volna a segítségre, hiszen kisfia hamarosan kijön az iskolából, férje hazafelé indul a munkából - és mindketten veszélyben vannak.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://moview.blog.hu/api/trackback/id/tr242190833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MoView - másik oldal

Utolsó kommentek

Ajánló

süti beállítások módosítása