Thriller

2010.08.01. 12:27


Angyalok és démonok
Angels & Demons (2009)

RENDEZTE
Ron Howard

RÖVIDEN A FILMRŐL
A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt - aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik.

Próbatétel
Butterfly on a Wheel (2007)

RENDEZTE
Michael Barker

RÖVIDEN A FILMRŐL
Abby és Neil Warner tökéletes házasságban élnek. A tökéletes élet azonban tökéletes rémálommá válik, mikor egy férfi elrabolja tőlük lányukat, Sophie-t. A titokzatos emberrablót Tom Ryannek hívják. Ryan egy jégszívű szociopata, akinek semmi veszítenivalója nincs. A közönséges emberrablónál azért is veszélyesebb, mivel nem a pénzre fáj a foga.

Képlet
Knowing (2009)

RENDEZTE
Alex Proyas

RÖVIDEN A FILMRŐL
1959-ben egy új általános iskola avatóünnepségén megkérik a diákokat, hogy rajzolják meg: szerintük milyen lesz a jövő. A képeket bezárják egy időkapszulába, és elraktározzák 50 évre. Egy titokzatos kislány rajz helyett véletlenszerűnek tűnő számokkal írja tele a papírját. Azt állítja, láthatatlan emberek suttogták a fülébe a számokat. Félévszázaddal később szintén diákok kapják a feladatot, hogy vizsgálják meg az ötven évvel ezelőtti gyermekrajzokat, a kislány rejtélyes üzenete pedig Caleb Koestlerhez kerül. Caleb apja, az asztrofizikus John Koestler fantasztikus és egyben félelmetes felfedezést tesz: a kislány által leírt számok dátumok. Az utóbbi ötven év minden egyes katasztrófájának időpontjai.

Viharsziget
Shutter Island (2010)

RENDEZTE
Martin Scorsese

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az Oscar-díjas rendező, Martin Scorsese legújabb filmje két amerikai rendőrbíró, Teddy Daniels és Chuck Aule története, akiket egy Massachusetts partjaitól távol fekvő, sivár szigetre rendelnek nyomozni. A szigeten egy erőd-szerű elmegyógyintézet áll beteg bűnözők számára, és innen szökik meg rejtélyes körülmények között egy gyilkosságért elítélt nő.

1408 (2007)

RENDEZTE
Mikael Hafström

RÖVIDEN A FILMRŐL
Mike Enslin híres bestseller író, aki paranormális jelenségekről írt könyveivel futott be. Képtelen feldolgozni kislánya halálát, a munkájába menekül. Azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, a természetfeletti jelenségek mögött mindig szándékos, megszervezett átverés áll. Kutatásai a New York-i Dolphin Hotelbe vezetik, ahol az a véresen legendás 1408-as számú szoba található, amelyben állítólag szellemek gyilkolnak.

Boncasztal
Pathology (2008)

RENDEZTE
Marc Schoelermann

RÖVIDEN A FILMRŐL
Dr. Gray fiatal kórbonctani orvosként csatlakozik egy neves kórház csapatához, ahol veszélyes játékot űznek kollégái: versenyeznek, ki tudja elkövetni a tökéletes gyilkosságot, ami nem leplezhető le a törvényszéki boncolás során amit ők maguk végeznek, így egymás "rejtvényeit" oldják meg.Graynek az etikai kérdések mellett arra is megoldást kell találnia, hogyan szabadulhat ki ebből a körből, mielőtt ő is egy feladvánnyá válik a boncasztalon.

Komfortos mennyország
The Lovely Bones (2009)

RENDEZTE
Peter Jackson

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az Alice Sebold ugyanezen című, komoly irodalmi elismerést arató bestsellere alapján készült filmet az Oscar-díjas Peter Jackson rendezi. A történet a hetvenes években játszódik, és egy 14 éves fiatal lányról szól, akit meggyilkoltak, és most saját mennyországából tekint le a családjára, ahol mindenki a maga módján próbál megbirkózni a szörnyű tragédiával és a gyilkosára, aki sokkal közelebb van a családhoz, mint azt bárki is sejtené...

A Spiderwick krónikák
The Spiderwick Chronicles (2007)

RENDEZTE
Mark Waters

RÖVIDEN A FILMRŐL
A Grace család - Jared, és ikerbátyja, Simon, nővérük, Mallory és édesanyjuk - New Yorkból egy elhagyatott, régi házba költöznek, mely déd-nagybátyjuké, Athur Spiderwické volt, és amely egy erdőben áll. Hamarosan fura dolgok kezdenek történni az ódon lakban. Mivel a napi rendszerességgel előforduló rejtélyes eltűnésekre és balesetekre a család nem talál magyarázatot, Jaredet kezdik gyanúsítani. Ám amikor a gyerekek nyomozni kezdenek, fény derül a fantasztikus igazságra a Spiderwick birtokkal és az itt lakó lényekkel kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://moview.blog.hu/api/trackback/id/tr372190862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MoView - másik oldal

Utolsó kommentek

Ajánló

süti beállítások módosítása