Western

2010.08.01. 12:23


Egy maréknyi dollárért
Per un pugno di dollari (1964)

RENDEZTE
Sergio Leone

RÖVIDEN A FILMRŐL
A messziről érkezett, titokzatos Joe a mexikói határon lévő kis településen akar meggazdagodni két csempészbanda háborújából, akik régóta rivalizálnak egymással. Helyesen okoskodik, ám jó szíve eltéríti az üzlettől. Jóságán majdnem rajtaveszít, s csupán lélekjelenlétének és józan eszének köszönheti, hogy kiszabadul a rettegett Ramón fogságából. Ezután azonban már csak a bosszú érdekli.

Börtönvonat Yumába
3:10 to Yuma (2007)

RENDEZTE
James Mangold

RÖVIDEN A FILMRŐL
A bandita Ben Wade kirabolja a postakocsit a bandájával. A fickót sikerül hamarosan kézre keríteni. A törvény emberei a városba akarják szállítani, hogy ott föltegyék a 3 óra 10-es vonatra, amely a yumai börtönbe viszi. A vasútállomásig azonban hosszú az út és a fogoly elszállításához emberekre van szükség. A farmer Dan Evans nehéz körülmények között próbálja eltartani családját.

Vadiúj Vadnyugat
Wild Wild West (1999)

RENDEZTE
Barry Sonnenfeld

RÖVIDEN A FILMRŐL
A büszke déliek visszavágásra készülnek az elvesztett polgárháború után. Vezérük a zseniális és bosszúéhes háborús veterán, Arliss Loveless. Az agytröszt parancsára elrabolják az Államok legnagyobb tudósait, hogy titkos rejtekhelyükön a félelmetes Tarantula nevű harci szerkezet megvalósításán dolgozzanak. A kormány két legjobb titkos ügynökét küldi a mindenre elszánt lázadók megállítására.

A hét mesterlövész
The Magnificent Seven (1960)
RENDEZTE
John Sturges

RÖVIDEN A FILMRŐL
Calvera rablóbandája évek óta fosztogatja Mexikó falvait. A banditák időnként lejönnek a hegyekből, villámgyorsan lecsapnak egy-egy településre, majd elviszik a pénzt és a termés javát. A parasztoknak mindig csak annyit hagynak, hogy élni tudjanak a következő aratásig. Ixcatlan falu lakosai megelégelik az évente megismétlődő támadásokat, s egy bölcs öregtől azt a tanácsot kapják, hogy vásároljanak lőfegyvereket a határon túl. Hilario, a farmer indul útnak és magával hoz hét mesterlövészt.

Butch Cassidy és a Sundance kölyök
Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)

RENDEZTE
George Roy Hill

RÖVIDEN A FILMRŐL
Cassidy bandájának romantikusan megidézett vadnyugati gengsztervilágában a ló riválisaként, a feltartóztathatatlan technikai haladás fura jelképeként jelenik meg a bicikli, amely Tati filmjeiben az emberibb múlt bájos relikviája. Miután a városi bankot megszüntették, mert folyton kirabolták, Butch és barátja, Sundance kölyök arról ábrándoznak: aranyásónak mehetnének Bolíviába, vagy katonának a spanyol háborúba. De felmerül egy jobb ötlet: ha bankot nem lehet rabolni, haladni kell a korral jöjjenek hát a vonatok!

Pár dollárral többért
Per qualche dollaro in piu (1965)

RENDEZTE
Sergio Leone

RÖVIDEN A FILMRŐL
Két fejvadász ugyanazt a férfit, Indiót keresi. Bár eleinte külön utakon járva próbálják megtalálni a fickót, hamar rá kell jönniük, hogy csak közös erővel juthatnak a közelébe. De vajon mindketten ugyanazért keresik Indiót?

Volt egyszer egy vadnyugat
C'era una volta il West (1968)

RENDEZTE
Sergio Leone

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az elmaradhatatlan szájharmonikájáról nemes egyszerűséggel csak Harmonikának nevezett rejtélyes idegen már régóta hajszolja Franket, a gyilkos bandavezért, akivel sürgős párbajozni valója van. Frank azonban mással van elfoglalva: a nyugat felé terjeszkedő mohó vasúttársaság megbízásából meg kell tisztítania a terepet, hogy potya áron jussanak hozzá a tervezett pálya melletti földekhez. Most azonban komoly gondja akad Jill, az egykor örömlányként hírnevet szerző, gyönyörű özvegy személyében, aki körömszakadtáig ragaszkodik a birtokához. A tablót még Cheyenne, a szökött bandita színesíti, akiről senki sem tudja, melyik oldalon áll.A Vadnyugat hőskorának színes forgataga lenyűgözően tárul elénk Sergio Leone világsikert aratott, klasszikus mesterművében.

Nevem: Senki
Il mio nome é Nessuno (1973)

RENDEZTE
Tonino Valerii

RÖVIDEN A FILMRŐL
Senki, aki nevét még gyerekkorában választotta apja legendás kuncsaftja után, mint szerencsevadász azt a feladatot kapja megbízóitól, hogy végezzen Jack Beauregarddal, az öregedő gyorstüzelővel, aki gyerekkora óta a legnagyobb példaképe. Amikor Jack felvilágosítja, hogy visszavonul a kalandoktól, mert már csak a nyugalmas, békés öregkorra vágyik. Senki úgy gondolja, hogy az öregfiú megérdemel még egy utolsó kalandot, és szervez számára egy felejthetetlen randevút a Vad bandával.

Fennsíkok csavargója
High Plains Drifter (1973)
RENDEZTE
Clint Eastwood

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az titokzatos idegen úgy tűnik, pénzért árulja a pisztolyát: azért harcol, aki többet fizet neki. Amikor egy kisváros lakói felbérlik, hogy számoljon le az őket fenyegető banditákkal, azonnal igent mond. Senki sem sejti, hogy ezúttal nem érdektelen kívülálló. Van egy kis számolnivalója a gonosztevőkkel, de a város lakóival is. A pokol érkezett vele a környékre.
   

A bejegyzés trackback címe:

https://moview.blog.hu/api/trackback/id/tr72190851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MoView - másik oldal

Utolsó kommentek

Ajánló

süti beállítások módosítása