Háborús

2010.08.01. 12:35


A bombák földjén
The Hurt Locker (2008)

RENDEZTE
Kathryn Bigelow

RÖVIDEN A FILMRŐL
2007-ben Bagdadban bombák robbannak. A bombaszakértők alakulata sietve érkezik a bombához, hogy hatástalaníthassák, mielőtt az kárt okozna. Ráadásul a csapat vezetője nem bírja a tűzszerészt, amin bizony emberéletek is múlhatnak.

Becstelen Brigantyk
Inglourious Basterds (2009)

RENDEZTE
Quentin Tarantino

RÖVIDEN A FILMRŐL
Aldo Raine hadnagy egy csoport amerikai zsidó katonát verbuvál gyors, sokkoló megtorlóakciók végrehajtásához. A később "Brigantyk" néven elhíresülő osztag csatlakozik Bridget Von Hammersmark német színésznőhöz és titkosügynökhöz egy akcióban, melynek célja a Harmadik birodalom vezetőinek kiiktatása. Hőseink sorsa egy mozi bejáratánál fut össze, ahol Shosanna a saját bosszútervét készül végrehajtani.

Trója
Troy (2004)

RENDEZTE
Wolfgang Petersen

RÖVIDEN A FILMRŐL
Parisz, Trója hercege és Helené, a spártai hercegnő ártatlan találkozásából akkora háború robban ki, ami egy egész civilizáció végromlását fogja előidézni. Parisz elrabolja Helenét férjétől, Meneláosz királytól, és ez nem maradhat megtorlás nélkül. És aki Meneláoszt sérti meg, az megsérti bátyját is, Mükéne hatalmas királyát, Agamemnónt, aki azonnal hadba hívja a görög seregeket, hogy Trója ellen vonuljanak...

Forrest Gump
(1994)

RENDEZTE
Robert Zemeckis

RÖVIDEN A FILMRŐL
Forrest Gump mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. De hát az anyja is mindig azt mondta: "Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál." Forrest Gump pedig semmi egyebet nem csinált, mint jelen volt a XX. század minden fontos eseményén a focipályától a harctérig, az elnökök klubjától a médiavitákig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. Forrest Gump IQ-ja nem szárnyal az egekig, de rendkívül becsületes és jólelkű fiú.

300
(2007)

RENDEZTE
Zack Snyder

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az első összecsapásra a Thermopülai-szorosnál kerül sor, amelyet Leonidas spártai király véd a néhány ezer fős seregével. Amikor a perzsák a hátukba kerülnek, elbocsátja a segédcsapatokat, és háromszáz katonájával az utolsó leheletéig harcol. Önfeláldozásuk nem volt hiábavaló, időt adott a görög seregek egyesüléséhez.

Az utolsó szamuráj
The Last Samurai (2003)

RENDEZTE
Edward Zwick

RÖVIDEN A FILMRŐL
Nathan Algren nem találja a helyét a békés, egyre praktikusabb országban. Egy egész világnyira tőle egy másik katona is úgy érzi, kicsúszik alóla a talaj: Katsumoto, az utolsó szamurájcsapat vezetője is idegenként mozog a változó új világban. Kettejük útjai akkor keresztezik egymást, amikor a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti Algrent. A messziről jött katonát lenyűgözik a szamurájok: saját világát látja tükröződni bennük.

Ryan közlegény megmentése
Saving Private Ryan (1998)

RENDEZTE
Steven Spielberg

RÖVIDEN A FILMRŐL
Az Omaha Beach kódnevet kapott tengerparton a csónakokból védhető fedezékbe igyekvő szövetséges katonák pergőtűzbe kerülnek, a vérveszteség óriási. Mindenütt halottak, sebesültek, cafatokra szakadt emberi testrészek, haldoklók halálhörgései. Miller százados megmaradt embereivel újabb szinte lehetetlen próbatétel előtt áll. Egy kis csapat élén be kell hatolnia az ellenséges hátországba, hogy felkutasson egy amerikai katonát, James Ryan közlegényt...

Hart háborúja
Hart's War (2002)

RENDEZTE
Gregory Hoblit

RÖVIDEN A FILMRŐL
A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

Ellenség a kapuknál
Enemy at the Gates (2001)

RENDEZTE
Jean-Jacques Annaud

RÖVIDEN A FILMRŐL
Mialatt a német és az orosz hadsereg tízezrével küldi katonáit egymás ellen és a világ rettegve várja a sztálingrádi csata kimenetelét, az ünnepelt orosz mesterlövész, Vaszilij Zajcsev (Jude Law) csendben és egyenként cserkészi be ellenségeit.

A Sólyom végveszélyben
Black Hawk Down (2001)

RENDEZTE
Ridley Scott

RÖVIDEN A FILMRŐL
A film igaz történeten alapul.Az amerikai hadsereg különleges egységei bevetésre indulnak: a szomáliai békefenntartás keretében akarják letartóztatni az ország legrettegettebb hadurának kegyetlen alvezéreit. Ám a háborús zűrzavar és a rossz szerencse csapdába csalja őket: helikoptereiket lelövik, ők maguk pedig ott maradnak körülvéve, százan ezrek ellen a zűrzavaros vidéken. A Delta Force elve, hogy nem hagy hátra sebesülteket. Inkább újabb mentőegységeket vet be, és ezzel kezdetét veszi az a 15 órás, 18 amerikai katona életébe kerül? csata, mely végleg romba döntötte a romos várost...

A bejegyzés trackback címe:

https://moview.blog.hu/api/trackback/id/tr582190886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MoView - másik oldal

Utolsó kommentek

Ajánló

süti beállítások módosítása